Litoralelta ilmestyy kolme suomenkielistä kirjaa 2020.

Harro Koskisen kuvakirja Talonpoikaisveneet ilmestyy kaksikielisenä. Elisabeth Sandelinin nuorisokirja ilmestyy erikseen suomen- ja ruotsinkielisenä niteenä. Lennart Hagelstamnin merimiehen elämänkerta tuo esiin kiinnostavan elämankaaren.

 

Talonpoikaisveneet Saaristomerellä

Harro Koskinen

ISBN 978-952-7224-25-0

Talonpoikaisveneet Saaristomerellä on ensimmäinen laaja kaksikielinen suomalaisia talopoikaisveneitä käsittelevä teos. Se tarjoaa kattavan kuvan lounaissaariston talonpoikaisveneiden historiasta, venetyypeistä ja veneiden rakenneustavoista. Teoksessa on yli 200 sivua ja yli 200 valokuvaa. Kirjan kirjoittaja, kuvataiteilija Harro Koskinen, on kuvannut ja dokumentoinut talonpoikaisveneitä ja niihin liittyvää kulttuuria vuosikymmenien ajan. Hän on myös suunnitellut uusia talonpoikaisveneitä, tehnyt purjeita ja ollut aktiivisesti mukana veneiden kilpailutoiminnassa.

Kadonnut medusa

Elisabeth Sandelin

ISBN 978-952-7224-29-8

Kalastajapoika Nino asuu Sisilian saarella. Hänen kylässään on maineikas marmorikuva Gorgon medusasta, mutta saarella on pahoja voimia ja eräänä pimeänä yönä ne varastavat kuvan. Kun Nino sukeltaa meressä olevaan luolaan hän tapaa Tritonin, joka soittaa lumoavaa musiikkia. Triton pelasti pakolaistytön, jota Nino kutsui Andromedaksi. Medusan metsästys vie lapset kauas merelle sekä vaarallisen tulivuoren rinteelle. Siellä heitä odottaa Jettatore ...

Kadonnut medusa on täynnä jännittäviä seikkailuja, upeita värikuvia, myyttisyyttä ja salaperäisyyttä sekä muiden kulttuurien kunnioitusta. Välimeren aurinko, kuohuviini ja perinteet tarjoavat upeat puitteet lukuelämykselle.

Messipojasta merenkulkuneuvokseksi

Lennart Hagelstam

ISBN 978-952-7224-32-8

Messipojasta merenkulkuneuvokseksi on elämäntarina, joka kertoo Lennart Hagelstamin elämästä. Kirja kuvaa Hagelstamin vaiherikkaan elämän tapahtumista, siitä kuinka hän 14-vuotiaana jätti merimiespassianomuksen aina eläkepäiviin saakka. Kirja tarjoaa hienon ajankuvan tuon ajan merimieselämään ja lukija pääsee sen mukana aikamatkalle entisaikojen värikkäisiin satamakaupunkeihin. Hagelstam työskenteli uransa aikana muun muassa laivoilla, varustamoyhdistyksessä, telakalla sekä Merenkulkulaitoksella.