Författare

Christian Sundgren

Christian Sundgren (född 1947) är bosatt i Helsingfors och i Bromarv i västra Nyland. Efter studierna vid Svenska handelshögskolan i Helsingfors arbetade han i tjugo år som radio- och tv-redaktör vid Svenska Yle, med kortare inhopp vid Sveriges Radio. År 1989 var det dags för byte till Utrikesministeriet och uppgifterna som biståndsråd och utrikesråd. Under yrkeskarriären har han i tre repriser arbetat och bott i Frankrike, som ung ekonom i slutet av 60-talet, som frilansjournalist i mitten av 70-talet och slutligen åren 2007 - 2011 som kultur- och pressråd på Finlands ambassad i Paris.

År 1981 publicerade han tillsammans med U.B. Lindström läroboken Hållbar utveckling. Faktaboken Brevet från Sibirien som utkom 1997 översattes till finska och sattes upp som pjäs på Stadsteatern av Milja Sarkola 2007. Faktaboken Robert, Krupskaja och Sonja kom ut 2012.

Nu är han aktuell med boken om konstnären Ada Thilén, en levnadsbeskrivning och tidsbeskrivning av de omvälvande åren kring förra sekelskiftet.