Hej på er alla bokvänner!

Litorale kan med stolthet konstatera att urvalet och kvaliteten på de manus som bjudits åt oss fortfarande håller spännande bredd och utsökt kvalitet. Våra lektörer har valt och vrakat bland ett hundratal manus och vi har gallrat fram många goda böcker. Efter detta har våra redaktörer hittills tagit sig an 13 manus av nya och etablerade författare. 2024 ger vi ut nya verk av etablerade Litorale författare såsom Liv Wentzel, Maggi Gripenberg, Paul Modeen, Tom Sandqvist och Irmelin Sandman Lilius. 

Fem av böckerna vi jobbar med riktar sig till barn- och ungdom.

Bland romanerna kommer läsarna att möta spänning, drama och sorg och föras på äventyr till framtiden, Venedig, en liten fransk stad, Viborg, Lettland Åland och Ingermanland. Det blir flera självmord och mord, downs syndrom och vålnader, men också sagolika äventyrsromaner.

Romanerna fullständigas av en utmanande diktbok.

En intressant besynnerlighet är att vi ger ut två helt olika far- och dotterböcker samt en annan roman som är skriven av två sambor. En av far-dotterböckerna behandlar författarnas förhållande till skogen.  

Det ser ut som om vi ger ut cirka 18 pappersböcker 2024. Vi tillkännager de flesta av 2024 nyheterna i december. Samtidigt planerar vi att ge ut omkring 50 digitala böcker av äldre upplagor och cirka 5 ljudböcker. Bästa vänner, i nästa år behöver vi alltså över 70 nya ISBN-nummer!